Poštovani,

razorni potres kakav se je dogodio 29. prosinca 2020. u 12:19 s epicentrom pokraj Petrinje je, obzirom na prosječan ljudski vijek i iskustvo, razmjerno rijetka pojava.

Obzirom na navedeno te na ustrojstvo i dio nadležnosti i načela rada Agencije, smatramo da bi prikupljanje i obrada svjedočanstava strojovođa koji su u trenutku predmetnog potresa (ali također i ostalih izraženijih potresa) vozili vlakove pretežno u središnjoj Hrvatskoj (a i šire, gdje se značajno osjetio navedeni potres), moglo biti dragocjeno iskustvo i jedinstvena prilika u saznanjima, a možda i unaprjeđenju procjene rizika i općenito sigurnosnih pitanja za budućnost.

Molimo strojovođe, koji su tijekom najjačega potresa 29. prosinca 2020. u 12:19, ranijeg na dan 28. prosinca 2020. u 6:28, naknadnog dana 6. siječnja 2021. u 18:01, te eventualno ostalih jače izraženih, vozili vlakove da ispune upitnik.

Obrazac Upitnika je dostupan na donjoj poveznici, kojeg strojovođe nakon ispunjavanja mogu dostaviti na adresu e-pošte: info@asz.hr ili poslati na adresu Agencije: Agencija za sigurnost željezničkog prometa, Radnička cesta 39, 10000 Zagreb.

POVEZNICA NA OBRAZAC UPITNIKA

Napominjemo da svim sudionicima koji ispune i dostave upitnik jamčimo anonimnost.

Zahvaljujemo unaprijed na očekivanoj suradnji.