Kako bi se dodatno unaprijedila sigurnost EU željezničkog sustava, ERA (European Union Agency for Railways) tijekom 2021. provoditi specifično istraživanje o percepciji sigurnosti namijenjeno profesionalnom osoblju, željezničkim stručnjacima koji rade u EU kao i u zemljama EFTA-e. Europsko istraživanje klime o željezničkoj sigurnosti (ERSCS) dostupno je elektroničkim putem na 22 EU jezika.

ERA želi da svi sudionici ovog istraživanja imaju koristi od ove inicijative i postanu partneri ERSCS-a od kojeg će dobiti rezultate utemeljene na odgovorima anketiranog osoblja.

Sve organizacije koje žele sudjelovati u ovom istraživanju trebaju iskazati svoj interes do 31. siječnja 2021. na način da ispune obrazac na adresi koja se nalazi na stranicama ERA-e i stranicama Agencije (obrazac za iskazivanje interesa za ERSCS) te time postanu partner ERSCS-a ( vidi: ERSCS ).

Istraživanje o klimi sigurnosti (2. dio) i ERSCS ( 3. dio) su detaljno razmotreni u okviru ERA webinara „Enhancing Rail Safety in 2021“.

U slučaju da želite dobiti dodatne informacije o ovom istraživanju, možete kontaktirati ERA-u preko njezinih službenih stranica (contact us, uz odabir stavke „Railway Safety“).